12 tulostettavaa keskittymispussia lapsille

Kopio mallista Kopio mallista RULE-2

Olen suunnitellut ja odottanut tämän artikkelin kirjoittamista siitä lähtien, kun julkaisin sen suositun edeltäjän, 10 helppoa keskittymispussia taaperoille ja leikki-ikäisille. Vaikka edellisetkin vinkit olivat helppoja toteuttaa, niistä suurin osa vaati jonkin verran materiaalihankintoja. Nyt tilanne on toinen – kaikki tässä artikkelissa esitellyt keskittymispussit syntyvät pelkän tietokoneen, printterin ja vakaan saksikäden avulla!

Keskittymispussit voivat vain puhtaasti viihdyttää lapsia tai parhaassa tapauksessa pelastaa päivän, kun vanhempi antaa ne käyttöön sopivalla hetkellä. Lentokoneessa, ravintolassa, liikennelaitoksen asiakaspalvelujonossa, väsyneenä päivällistä odotellessa… Keskittymispussit saa pakattua pieneen tilaan ja pidettyä helposti mukana.

1. Ajoneuvojen puolikkaat

Hyvin kasvatettu-3

Ajoneuvojen kasaaminen puolikkaista on riittävän yksinkertaista taaperolle, mutta kiinnostaa isompiakin. Pienille puuhaajille tarjotaan vain muutama pari kerrallaan, isommat nauttivat haasteesta, kun etsivät pareja koko keosta. Ajoneuvot voi tulostaa täältä.

2. Hampurilainen ja reseptit

Hyvin kasvatettu-4

Lajitelma iloisia hampurilaistäytteitä, joista voi tehdä leikkipurtavaa joko vapaasti oman mielikuvituksen mukaan, porukalla leikkien ja tilauksia tehden tai mukana tulevien ohjeiden mukaan. Tulostettavan tiedoston saa ostettua täällä.

>> Päivitys 3.4.2018: Hampurilaiset ja reseptit ei ole enää tulostettavissa ilmaiseksi

3. Eri muotoisten nappien lajittelu

Hyvin kasvatettu-7

Tehtävänä on lajitella viehättävän värikkäät napit purkkehin muotojen mukaan. Vaihtoehtoisesti napit voi lajitella purkkeihin myös värien perusteella. Minä selkeytin tehtävää laittamalla jokaiseen purkkiin valmiiksi yhden oikean muotoisen napin ennen laminoimista. Nappilajittelun saa tulostettua täältä.

4. Kolmeosaiset eläimet

Hyvin kasvatettu-2

En tiedä, mitä minun tulosteelleni tapahtui, kun se puski itsensä printteristä sinnikkäästi kummallisen punasävyisenä. Toimii peli näinkin värein, vaikkei olekaan niin mukavan näköinen kuin alkuperäisessä tiedostossa, ja toivon että toisilla värit toistuvat tulosteessa oikein. Lapsi voi joko rakentaa oikeita eläimiä kolmesta palasta tai kasata mielikuvituksellisia olentoja, joilla on vaikkapa seepran pää ja krokotiilin pyrstö. Tulostettavan tiedoston saa täältä, kun tilaa sivuston uutiskirjeen.

5. Jäätelöpeli

Hyvin kasvatettu-5

Paitsi että tötteröiden ja eri väristen jäätelöpallojen kanssa voi vapaasti leikkiä jäätelökauppiasta tai kokeilla, miten korkean tai haarautuvan jäätelöannoksen pystyy kasaamaan, tulostettavan tiedoston tarjoaja ehdottaa myös peliä, jota niillä voi pelata.

Jäätelöpeliä voi pelata yksin tai yhdessä. Kaikki pallot käännetään pöydälle nurjapuoli ylöspäin ja pelaajat nostavat vuorotellen jäätelöpallon pöydältä. Jos pelaajan tötterössä ei ole vielä nostettua makua, hän saa lisätä sen tötteröönsä. Jos pelaajalla on samanlainen pallo jo ennestään, se palautetaan pöydälle nurinpäin ja jäljellä olevat pallot sekoitetaan. Tulosta jäätelöpeli täältä.

6. Värikiekko

Hyvin kasvatettu-6

Tällä sivustolla kuvataan tämän puuhan olevan ”värien yhdistely sille, jolla on vain pieni hetki [keskittymispussin askartelemiseen]”. Kuulostaa hyvältä ja on sitä myös! Sivustolla ehdotetaan pienten kuvien kiinnittämistä pyykkipoikiin sinitarralla, mutta pyykkipoikien puutteessa pikku kuvat voi lajitella värikiekkoon ilmankin.

7. Dinosaurusten munat

Hyvin kasvatettu-8

Soma, iloisen värinen ja sopivasti haastava lajittelutehtävä pienille puuhailijoille. Tulostettavan tiedoston saa haettua täältä.

8. Vaatteet puettaville hahmoille

Hyvin kasvatettu-9

Sympaattisen näköiset paperihahmot ja vallitseviin sekä edessä oleviin säihin sopiva vaatekokoelma. Tulostettavan tiedoston tarjoavalla sivulla ehdotetaan magneettien lisäämistä vaatteisiin ja hahmojen pukemista uunipellin päällä. Minä kuitenkin päädyin tarjoilemaan hahmot vaatteineen sinitarranokareen kanssa niin, että puuha muuntautuu mukana kuljetettavaksi pukemistouhuksi ja sinitarran myötä myös paperinukkeleikiksi, kun vaatteet pysyvät hahmojen yllä myös pystyasennossa. Sivustolla linkit myös kesä- ja kevätvaatteisiin.

>> Päivitetty 3.4.32018: Nämä hahmot ja vaatteet eivät ole enää saatavilla ilmaiseksi.

9. Värisudoku

Hyvin kasvatettu-10

Tämän touhun oma 5-vuotiaani valitsi kaikista artikkelissa esitellyistä vaihtoehdoista ensimmäisenä kokeiltavaksi. Hän viihtyikin värisudokujen kanssa hyvän tovin, kun olin selittänyt hänelle pelin idean. Lisäsin väripaloihin ja pohjiin tarranauhatäplät pitämään työn alla olevan sudokun vakaasti kasassa, mutta pelaaminen onnistuu ilmankin. Värisudokun saa tulostettua tältä sivulta.

10. Muotojen tunnistaminen

Hyvin kasvatettu-12

Tunnistetaan esitetty muoto kolmen arkipäiväisiä esineitä esittävän kuvan joukosta. Oikean vastauksen voi valita pyykkipojalla, ja vanhempi voi merkitä oikean vastauksen nurjalle puolelle niin, että lapsi pystyy tarkistamaan osuiko oikeaan. Ison kasan tehtäväkortteja voi tulostaa täältä.

Hyvin kasvatettu-11

11. Meriaiheinen laskupeli

Hyvin kasvatettu-14

Tehtävänä on yksinkertaisesti laskea kortissa olevat eläimet ja valita oikea numero pyykkipojalla. Myös tässä tehtävässä voi merkitä oikean vastauksen nurjalle puolelle lapsen itsenäistä tarkistusta varten. Merieläinkortit saa tulostettua täältä.

Hyvin kasvatettu-13

12. Vihannesten ja hedelmien lajittelu

Hyvin kasvatettu

Lajitelma vihanneksia ja hedelmiä sekä kaksi koria. Mitkä kuuluvat keskenään samaan laariin? Hauska lajittelutouhu tulee samassa tiedostossa edellä olevan hampurilaispuuhan kanssa, tiedoston saa tätä kautta sähköpostitse.

>> Päivitetty 3.4.2018: Tämä lajittelutyö ei näytä olevan enää saatavilla.

7 vastausta artikkeliin “12 tulostettavaa keskittymispussia lapsille

  1. Jes, kiva kuulla että ideat tulevat käyttöön! Näiden toteuttaminen on niin helppoa, että herkästi tulee lopulta tulostettua ja tehtyä enemmänkin kuin yksi.

   Tykkää

 1. Mahtavia ja helppoja ideoita. Minulla on pari tarmokasta viisvuotiasta hoidossa ja tiedän, että he rakastavat tällaisia. 😍

  Liked by 1 henkilö

 2. Hei aivan mahtavia pikku puuhia. Tulee todellakin käyttöön. Harmi kun tuo hampurilaisjuttu ja hahmojuttu ei ole enää saatavilla. Olisiko niitä mahdollista saada sinun kauttasi esim. sähköpostilla?

  Tykkää

 3. minäkin olisin kiinnostunut saamaan tuon hahmo ja pukemisjutun…työskentelen erityislasten parissa joille harjoitus olisi aivan mahtava!

  Tykkää

 4. Mahtavia ideoita! Minäkin olisin kiinnostunut tuosta hahmojutusta, olisiko sitä enää mitään kautta saatavilla?

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s